Ook Aartselaar heeft nu bewakingscamera’s:

De voorbije weken doken in het Aartselaarse straatbeeld de eerste bewakingscamera’s op. De camera’s worden op verschillende strategische locaties op het Aartselaars publiek domein geplaatst en moeten hinder en vandalisme tegengaan.

De eerste camera’s hangen onder meer aan het Laar en de parking van het cultureel centrum. “Maar er zijn er nog meer in aantocht. In ons technisch centrum liggen er nog een tiental klaar om op diverse locaties gehangen te worden”, zegt burgemeester Sophie De Wit (N-VA).

De camera’s zijn aangekocht in een groepsaankoop met de gemeente Edegem en de politiezone HEKLA. “Het is dan ook de politie die de beelden zal controleren als er zich bepaalde feiten hebben voorgedaan, al kunnen ze ook steeds in real time worden gebruikt. Met de beelden hopen we sneller daders te kunnen identificeren. Natuurlijk hebben de camera’s vooral een ontradend effect als doel. Men zal minder snel geneigd zijn om buiten de lijntjes te kleuren als men weet dat alles kan herbekeken worden”, aldus De Wit.

“In het dagdagelijks gebruik kunnen we de camera’s inzetten tegen vandalisme, diefstallen of inbraken. Maar evengoed kunnen we ze strategisch opstellen op plaatsen waar aan sluikstort wordt gedaan of drugs worden gedeald. Het geeft onze politie extra middelen om daar sneller en efficiënter tegen op te treden. Ten slotte kunnen ze ook nuttig gebruikt worden bij grote evenementen, om alles in goede banen te leiden”, besluit de burgemeester.

Camera’s bewaken omgeving station de klok rond

Voortaan is er permanente camerabewaking in de wachtruimte van het stationsgebouw van Kortemark. Recent werd ook al een bewakingscamera geïnstalleerd in de overdekte fietsenstalling. De voorbije maanden werd de Kortemarkse stationsomgeving meermaals geteisterd door vandalisme.

Hangjongeren hadden van de wachtruimte hun favoriete ontmoetingsplaats gemaakt en maakten het er regelmatig al te bont. Sinds het schrappen van de loketfunctie in het station van Kortemark was het gebouw wel nog toegankelijk van kort voor de komst van de vroegste ochtendtrein tot even na het vertrek van de laatste avondtrein. Nauwlettend toezicht via personeel van de NMBS was er daardoor echter niet meer.

n afwachting van de installatie van bewakingscamera’s werd het aantal patrouilles van politiezone Polder in en rond het station in opdracht van de gemeente alvast fors opgetrokken, met positieve resultaten. “Op basis van eerdere meldingen hebben we inderdaad extra gepatrouilleerd”, zegt korpschef Johan Geeraert. “We zullen dit ook blijven doen in de toekomst, want het plaatsen van camera’s zal ook niet àlle problemen voorgoed van de baan helpen. Bovendien zijn er in de stationsomgeving nog genoeg plaatsen die extra controles rechtvaardigen. Het is echter een extra troef dat daders nu ook geïdentificeerd kunnen worden. Gedaan dus met braafjes op een bankje te zitten tot de politiewagen om de hoek is verdwenen. De camera in de fietsenstalling, die er sinds kort hangt, heeft in die zin zijn nut zelfs al bewezen.” De korpschef wijst erop dat stationsomgevingen sowieso een geliefkoosd doelwit vormen voor vandalen. “Het gaat daarbij soms om reizigers die hun laatste trein hebben gemist en iets zoeken om de tijd en de verveling te doden. Laat me dan ook iedere fietser aanraden om zo veel mogelijk de fiets te parkeren in de bewaakte stallingen en die niet zomaar her en der onbewaakt achter te laten.”

Burgemeester tevreden

Burgemeester Karolien Damman is tevreden dat de twee camera’s geplaatst en in werking getreden zijn. Ze is ervan overtuigd dat dit zal bijdragen aan een nog veiligere en nettere stationsomgeving. “De samenwerking met de politie heeft zeker ook zijn vruchten afgeworpen. De laatste tijd kwamen er nog maar weinig klachten meer binnen en ik zie er ’s avonds ook niet zo veel beweging meer. Laat ons hopen dat het grootste leed nu ook geleden is.”

Camerabewaking

Overweeg je camerabewaking in je zaak, woning of gemeente? Goed idee! Maar bereid je dan wel goed voor: informeer je en maak de juiste keuzes voor een optimale beveiliging. Bekijk hier alvast de meestgestelde vragen van onze klanten. Je vindt hier algemene informatie, technische informatie, hulp bij installatie en alles over wetgeving. Is er toch iets over camerabeveiliging dat je niet terugvindt of wil je een offerte op maat laten maken, laat het ons zeker weten.

Trium camerabewaking

Camerabewaking is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Opgenomen beelden van bewakingscameras worden bijvoorbeeld steeds vaker gebruikt om twijfel op te heffen en zelfs als aanvullend bewijs bij misdaden.

Wilt u vandaag niet investeren in de aankoop van camerabeveiliging, dan kan u bij Trium ook kiezen voor een renting formulevan surveillance camera’s en toebehoren. Trium biedt verschillende oplossingen.